צרו איתנו קשר >

השאירו פרטים ונשמח לחזור אליכם בהקדם!

דוח אפס – דו"ח כדאיות כלכלית ליזם

ראשי / תחומי עיסוק / דוח אפס – דו"ח כדאיות כלכלית ליזם
דו"ח אפס מהווה כלי עזר לקבלנים וליזמים בבואם לבחון פרויקט נתון. ככלל, לפני רכישת קרקע לבנייה, מומלץ להיעזר בשמאי מקרקעין לצורך קבלת דו"ח כדאיות כלכלית.

מהו דוח אפס?

דוח אפס הינו במהותו דוח כלכלי הנערך על ידי שמאי מקרקעין והמיועד בדרך כלל ליזמי הפרויקט ולגופים המספקים אשראי וליווי פיננסי לפרויקטים. למעשה- דוח אפס הוא התוכנית הכלכלית של הפרויקט ולכן, במסגרתו מוערכות גם עלויות הפרויקט אל מול התקבולים הצפויים ממנו- כלומר הכדאיות הכלכלית של הפרויקט, עוד טרם ביצועו בפועל. מעבר לנושא העלויות והתקבולים, הדוח מכיל ניתוח מפורט ביותר של הפרויקט כולו לרבות היבטים הנדסיים, קנייניים, תכנוניים וכלכליים. הדוח בוחן את הפרויקט בנקודת "אפס" (ומכאן שמו)- קרקע ריקה או מבנה/ים המיועד/ים לפינוי-בינוי או להריסה.

בדיקה כלכלית לפרויקט

בדיקה כלכלית של פרויקט יכולה להגיע מהיבטים שונים:

*מהו הרווח הכלכלי הצפוי מפרויקט בנייה, בהינתן פרוגרמה תכנונית מסוימת.
*מהי הפרוגרמה התכנונית המועדפת מבחינה כלכלית, מבין החלופות האפשריות.
*מהו מחיר הקרקע המקסימלי שכדאי לשלם על קרקע מסוימת, בהינתן הרווח היזמי הנדרש.

כל דו"חות האפס הנערכים במשרדנו מותאמים לנדרש על ידי הבנקים המסחריים על פי תקן 19.

מה כולל דוח אפס?

דוח אפס כולל את שווי הקרקע, עלויות הבניה בהתאם להתקדמות הפרויקט ועל פי הסטנדרטים שקבע היזם, שווי הפרויקט לאחר השלמתו וקבלת טופס 4, זרם ההכנסות הצפוי ממכירות וגם טבלת רגישות המנתחת את השפעות עליית/ירידת מחירים על כלכליות ורווחיות הפרויקט.

באמצעות דוח אפס, הקבלן/יזם יכול לאמוד את ההוצאות הצפויות במהלך ביצוע הפרויקט, אל מול התקבולים הצפויים ובכך להעריך את כדאיותו של הפרויקט.

בדוח אפס, נוכל למצוא תיאור מפורט של הפרויקט, זיהוי של הנכס ופרטים קנייניים נוספים, מצב משפטי (לרבות סוג הזכויות- בעלות, חכירה וכו'), תיאור מפורט של הסביבה (אשר עשויה להשפיע על הביקושים הצפויים לפרויקט) לרבות רמת הפיתוח הסביבתי ופרויקטים דומים הקיימים באזור, מצב תכנוני (תב"עות החלות על הקרקע, ייעוד, תכליות, שימושים וזכויות בניה), תיאור מפורט של הפרויקט המתוכנן, לרבות תמהיל הדירות, שטחן ומאפייניהן) וכמובן תחשיבים וניתוח כדאיות הפרויקט, כולל טבלת רגישות ותזרים מזומנים צפוי.

 כאמור- מטרתו של הדוח היא בחינת הכדאיות הכלכלית של הפרויקט והוא מיועד בעיקר לספקי האשראי השונים, אשר יעניקו אשראי ויסכימו לממן את הפרויקט, אך ורק אם דוח האפס אכן יציג רווחיות סבירה.

לצפייה בדוח אפס לדוגמא – לחצו כאן

זקוקים לשמאי מקרקעין עם ניסיון בתחום לקבלת דוח כדאיות כלכלית מפורט? צרו איתנו קשר בטופס המופיע מטה!

דוח כדאיות כלכלית ליזם - דוח אפס בניה
למידע וייעוץ מקצועי - צרו קשר